Iedere Dag FIT en BOORDEVOL ENERGIE

Lid Van De Beroepsorganisatie BATC

Ik ben lid van de Beroepsorganisatie BATC. Afspraken worden vergoed via je aanvullende zorgverzekering (natuurgeneeskundig consult).
Ik heb de opleiding Vitalitetscoaching gedaan; deze bestaat uit Gewichtsconsulent - ik ben hiermee opgeleid je te begeleiden om af te vallen en op gewicht te blijven- en Stresscounseling - ik ben gediplomeerd om je te helpen met stress om te gaan en stressklachten weg te nemen. 3e Onderdeel is Medische Basiskennis; ik kan hierdoor klachten herkennen en wegnemen, of je doorverwijzen naar een ander.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Je kunt mij vinden bij BATC als Natuurgeneeskundig Therapeut inclusief Medische Basis Kennis wat inhoudt dat ik HBO geschoold ben en voldoe aan eisen van de zorgverzekeraars. Tevens heb ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en voldoe ik aan de eisen van de Wet WWKGZ (Wet Kwaliteit Klachten en Geschillenzorg).

Leden van BATC werken vanuit de 5 natuurgerichte principes. Deze 5 principes kun je niet los van elkaar zien, ze houden verband met elkaar en hebben invloed op elkaar.

Energie

Energie is de basis; je hebt energie nodig om goed te functioneren en je prettig te voelen.
Zonder energie is er geen leven en ook geen herstel mogelijk.
Bij een tekort aan energie kun je niet optimaal functioneren.

Als je start kijken we dus eerst of je de energie hebt om fit te kunnen worden.
Heb je die niet, dan gaan we eerst energie opbouwen, op de manier die jou het best past.
Met behulp van lichaamsbeweging, voeding, stressreductie en/of ontspanningsoefeningen bouw je rustig je energie op.

Prikkeloverdracht

Met Prikkeloverdracht bedoel ik de verbinding tussen hersenen  en de rest van je lichaam via het zenuw-, spier-  en meridiaanstelsel. Als de overdracht van prikkels niet goed verloopt, bijvoorbeeld doordat er teveel prikkels tegelijk verwerkt moeten worden, ontstaat er "ruis". Je vergeet dingen, kunt je niet goed concentreren, er gaan dingen mis. Allemaal signalen dat er iets niet goed gaat.

Het is belangrijk de oorzaak te vinden, dit kan via stresscounseling en het De-Stress Actie Plan.

Afvoer afvalstoffen (drainage)

Als afvalstoffen (uit voeding, stress, straling, luchtverontreiniging, vuil) niet afgevoerd worden uit je lichaam ontstaan er blokkades. Denk maar aan de stofzuiger, als je de zak nooit wisselt werkt de stofzuiger op een gegeven moment niet meer.

Het is dus belangrijk dat afvalstoffen afgevoerd worden, via reiniging (DeStress & Relax), met lichaamsbeweging (zweet), met behulp van goede voeding, en door het loslaten van stress en spanningen (stresscounseling en DeStress Actie Plan).

Voeding

De juiste voeding geeft je energie, en houdt je fit. En heeft een heel positief effect op bijvoorbeeld je bloedsuikerniveau en je hormoonspiegels. Voor wie af wil vallen is de juiste voeding én de hoeveelheid belangrijk (veel mensen die willen afvallen eten te weinig, al zou je dit niet verwachten!).

Ik help je graag de goed keuze te maken met een voedingsanalyse, gewichtsbegeleiding en/of Minder Kilo's In 60 Dagen.

Psyche

Je mind, je gedachten, de psyche hebben meer effect op je dan je denkt. Denk je goed, dan voel je goed. (En omgekeerd). Denk maar aan een perfecte vakantie, de zon, de zee, een mooie film. En denk dan eens aan iets waar je bang voor bent, de gedachte dat je niet goed genoeg bent, dat je iets niet kan (en een ander wel). Voel je het verschil?

Belangrijk dus om je bewust te zijn van je gedachten en overtuigingen, en actie te nemen. Om te zetten in een positieve gedachte. Ik help je graag met stresscounseling, het Destress Actie Plan of eerst even een stap terug met DeStress & Relax.

Heb je een vraag?

Laat het me weten via het contactformulier en klik hier.

Groet Anja

Dit zeggen anderen

 

Ik vond de workshop heel ontspannend, en dat zegt wat want ik kan me moeilijk ontspannen. De praktijkruimte van Vit4Life is op zich al rustgevend met die ramen en het prachtige uitzicht. Ik vond de producten van Nutrimetics prima en betaalbaar. Na afloop had ik de hele dag een heerlijk ontspannen gevoel.

Dank je, goed idee, groet van Petra

Mijn grootste probleem is dat ik graag te veel wil en dan geblesseerd raak. Ik heb de Relaxed Running 5 KM gedaan en advies van Anja gekregen hoe ik een 10 KM wedstrijd kon lopen. En het is gelukt, het was super leuk. Fijn hoor dat iemand van afstand mee denkt. Nogmaals bedankt voor je adviezen, je schema heeft een mooie opbouw.

Groet Caroline (Relaxed Running 5 Km Individueel)

Wil Je Tips Om Fit En Energiek Te Worden?

Klik Dan Hiernaast En Meld Je Aan =>